Bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry, rodzynkami i mlekiem kokosowym | kobietabezpieczna.pl

Bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry, rodzynkami i mlekiem kokosowym

3 bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry 72dpiProsty i szybki przepis na  bezglutenowe danie, kuszące orientalnym aromatem, żywym kolorem, apetycznym wyglądem i oryginalnym smakiem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno w codziennym menu osób będących na bezglutenowej diecie, jak i serwowane ze specjalnych okazji.

Składniki dla 2- 3 osób

Podwójna pierś z kurczaka

3 łyżki sosu sojowego

3 łyżki oliwy z oliwek

3 płaskie łyżeczki przyprawy curry

Nieduża cebula

Imbir do smaku

Garść rodzynek

Ok 250 ml wody lub bulionu

200 ml mleka kokosowego

500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną w niewielką kostkę pierś z kurczaka. Następnie dodać curry, imbir i pokrojoną drobno cebulę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Całość zalać wodą lub bulionem, dodać rodzynki ( można je wcześniej namoczyć) i dusić ok 10 minut. Następnie dolać mleko kokosowe i dalej dusić jeszcze przez ok 10 minut. Makaron bezglutenowy 3pauly ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwować polany sosem. Opcjonalne danie ozdobić i doprawić płatkami chilli, lub listkiem pietruszki i paroma rodzynkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>