Muszle nadziewane sosem z owoców morza | kobietabezpieczna.pl

Muszle nadziewane sosem z owoców morza

muszle nadziewaneNie od dziś wiadomo, że ryby i owoce morza pełne są niezbędnych dla organizmu człowieka witamin i soli mineralnych. Zawarte w nich kwasy omega-3 skutecznie chronią przed chorobami serca, a mikro-
i makroelementy jak selen, fluor i jod chronią m.in. przed wpływem wolnych rodników oraz utrzymują układ kostny
i enzymatyczny w prawidłowej formie.  Frutti di Mare mają opinię specjału można je więc podawać w codziennej ale także w wyrafinowanej formie - na przykład jako:

Duże muszle nadziewane sosem z owoców morza (dla 4 osób)
*700ml przecieru pomidorowego Valfrutta,  *300 g makaronu Duże Muszle De Cecco,  *300 g filetów z dorsza,  *300 g krewetek tygrysichbakłażan,  *pół białej cebuli,  *1 szklanka białego wytrawnego wina,  *łyżka oliwy z oliwek Extra Vergine Olitalia,  *łyżka oleju ryżowego Olitalia do podsmażenia,  *pietruszka,  *sól i pieprz

Cebulę posiekać i podsmażyć na złoto, dodać pokrojonego drobno bakłażana i dusić na małym ogniu 5 minut. Dodać wino, przecier i gotować ok 10 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę krewetki i dorsza, doprawić solą i pieprzem, gotować przez 3 minuty.  Makaron ugotować al dente, przepłukać zimną wodą i dodać do niego łyżkę oliwy Extra Vergine. Wewnątrz każdej muszli umieścić przyrządzony farsz. Tak przygotowane danie piec w żaroodpornym naczyniu w temperaturze 150 stopni przez 5 minut. Przed podaniem danie udekorować można natką pietruszki. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>