Hamburger kosztował milion złotych? | kobietabezpieczna.pl

Hamburger kosztował milion złotych?

To możliwe. Kosmiczna cena bierze się z faktu, iż mięso na hamburgera wyhodowano in vitro. Dokonał tego holenderski profesor Mark Post
z uniwersytetu w Maastrichcie. Wyniki obliczeń są jasne. Każdy kilogram mięsa wyhodowany metodą tradycyjną wymaga około 10 kilogramów paszy.

W laboratorium potrzebne są tylko dwa – dla krów które są dawczyniami komórek macierzystych. Post wyhodował 3 tysiące włókien wołowiny z krowich komórek macierzystych. Są białe i wymagają barwienia sokiem z buraków by uzyskały odcień podobny do naturalnego.  Z wytworzonego w laboratorium mięsa upieczony zostanie w londyńskiej restauracji hamburger. W ten sposób ma rozpocząć się era „franken-burgerów”.
:>>Choć odkrycie z pewnością jest wielkie na razie nas ono nie przekonuje…

Red Mi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>